FYSIOTERAPEUTTI TAMPEREELLA

Fysioterapeutti on ihmisen toimintakyvyn ja kuntoutuksen ammattilainen ja terveydenhuollon laillistama asiantuntija. Tarjoamme kokeneiden ja ammattitaitoisten fysioterapeuttien palvelut Tampereen keskustassa.

Fysioterapeutin vastaanotolla edistetään ja ylläpidetään terveyttä

Fysioterapeutti ohjaa asiakasta aktiivisuuteen ja ottamaan vastuuta omasta terveydentilastaan. Hän opastaa asiakasta kehittämään omia voimavarojaan ja harjoittelemaan itsenäisesti, jotta hoidolle asetetut tavoitteet saavutetaan. Fysioterapeutti keskittyy tarkastelemaan asiakkaan terveyttä, liikkumista sekä toimintakykyä ja -rajoitteita. Hän valitsee yhdessä asiakkaan kanssa sopivat ja turvalliset apuvälineet liikkumisen helpottamiseksi ja tueksi.

Fysioterapeutti työskentelee yhteistyössä muiden asiakkaan hoitoon osallistuvien asiantuntijoiden kanssa. Hoidon tavoitteena on asiakkaan mahdollisimman hyvä toimintavalmius ja terveydentila.

Lääkärikeskus Medical tarjoaa ammattitaitoisten fysioterapeuttien palvelut Tampereen keskustassa. Kysy lisätietoja tai varaa aika!

Milloin fysioterapeutin vastaanotolle?

Fysioterapeutti auttaa kaikissa tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin ja ongelmiin liittyvissä asioissa. Kaikki tällaisiin vaivoihin viittaavat oireet on tärkeää tutkia ja hoitaa asianmukaisesti. Ethän jää yksin kipujen tai muiden oireiden kanssa, vaan varaa aika fysioterapeutin vastaanotolle!

Alla on esitetty muutamia tyypillisiä esimerkkejä vaivoista, jotka voidaan mahdollisesti ratkaista fysioterapian keinoin.

Noidannuoli, iskias ja muut selän alueen ongelmat

Noidannuoli eli lumbago on valitettavan monille tuttu selän kudosten venähdystila, jota voidaan onneksi hoitaa fysioterapian keinoin. Fysioterapeutti voi tarjota apua myös iskiakseen eli hermojuuren ärsytystilasta aiheutuvaan, vaikeaan selkäkipuun.

Muita selän alueen ongelmia, joita fysioterapeutin vastaanotolla voidaan helpottaa, ovat:

  • Selän lukkotilat, esim. fasettilukko – hoitona esimerkiksi manipulaatiohoito
  • Rintakehän kiputilat
  • Rakenteellinen tai toiminnallinen kieroselkäisyys eli skolioosi
  • Lapojen lukkiutuminen

Nilkan venähdykset ja muut nilkan ongelmat

Tyypillisiä nilkan ja jalkojen alueen ongelmia, joita fysioterapeutin vastaanotolla voidaan hoitaa, ovat nilkan nyrjähdys, akillesjänteen tulehdus, vaivasenluut ja luupiikit, levottomat jalat ja kantakalvon tulehdus. Fysioterapeutti voi auttaa myös vasaravarpaan ja lattajalan aiheuttamissa vaivoissa.

Käden alueen vaivoja

Tyypillisiä fysioterapeuttien hoitamia olkapäävaivoja ovat ylirasituksesta tai vääränlaisesta kuormituksesta johtuvat olkapään jännetulehdukset, esimerkiksi kiertäjäkalvosimen tulehdukset tai jännerepeämät. Myös ns. jäätynyt olkapää ja ahdasolkasyndrooma ovat yleisiä fysioterapeutin vastaanotolla käsiteltäviä olkapäävaivoja.

Kyynärpään vaivoista fysioterapeutti voi auttaa esimerkiksi nivelnastan tulehdustilanteiden, tenniskyynärpään ja golfkyynärpään hoidossa. Myös kyynärnivelen alueen kipua, joka johtuu yleensä rasitusperäisestä lihasten kiinnityskohdan ärsytystilasta, voidaan käsitellä fysioterapiassa.

Fysioterapiasta voit saada apua myös erilaisiin käsisärkyihin ja rannekanavan ahtaumaan, johon liittyy hermojuuri jää puristuksiin rannekanavaan ja josta aiheutuu tuntoaistimuksen häiriötä ja lihasheikkoutta.

 

Kännykkä- ja someniska sekä muut pään ja niskan vaivat

Erilaiset pään ja niskan alueen ongelmat vaivaavat monia muun muassa päätetyöskentelyn ja älypuhelinten yleistymisen vuoksi. Esimerkiksi kännykkäniska, someniska, jännityspäänsärky, niska-hartiaseudun lihaskireys ja erilaiset niskan alueen lukkotilat ovat nykyajan vaivoja, joita voidaan helpottaa fysioterapian keinoin. Meiltä voit saada helpotusta myös niskan ja pään alueen jännityksistä johtuviin oireisiin: migreeniin, huimaukseen, sormien puutumiseen ja kylmenemiseen sekä näkö- ja kuulohäiriöin.

 

Kaulan ja kasvojen alueen ongelmat

Fysioterapiasta voit saada avun muun muassa hampaiden narskutteluun ja purentaelinten toimintahäiriöihin. Myös erilaiset kasvojen ja pään alueen säryt sekä silmien ja korvien alueen oireet voidaan mahdollisesti ratkaista fysioterapialla. Voimme tarjota apua myös leukanivelen lukkotiloihin ja naksumiseen, hengenahdistukseen ja nielemisvaikeuksiin.

 

fysioterapeutti tampere

Fysioterapeutin vastaanotto alkaa kliinisestä tutkimuksesta

Fysioterapian onnistuminen edellyttää huolellista ja täsmällistä kartoitusta. Siksi fysioterapeutti aloittaakin hoidon huolellisella alkukartoituksella, johon kuuluu haastattelu ja kliininen tutkimus. Näin varmistetaan, että fysioterapia suhteutetaan oikein asiakkaan oireisiin ja tilanteeseen.

Asiakkaan ongelmat ja vaivat kartoitetaan aluksi haastattelulla, jossa selvitetään oireiden luonne, laajuus ja kesto. Haastattelun pohjalta fysioterapeutti tekee kliinisen tutkimuksen. Näin fysioterapian pohjaksi saadaan mahdollisimman tarkka kuva asiakkaan tilanteesta.

Fysioterapeutti muodostaa haastattelun ja tutkimuksen perusteella asiakkaalle harjoitteluohjelman (tärkeä erityisesti kroonisissa vaivoissa) ja antaa ohjeistusta liikkeiden oikeaan tekniikkaan.

 

Fysioterapian monet menetelmät

Fysioterapian tavoitteena on edesauttaa kehon normaalia parantumista ja luoda mahdollisimman hyvät olosuhteet paranemiselle. Hoidossa käytettyjä menetelmiä ovat:

  • Ohjaus ja neuvonta
  • Terapeuttinen harjoittelu
  • Manuaalinen ja fysikaalinen terapia
  • Apuvälinepalvelut

Fysioterapeuttimme keskittyvät erityisesti manuaaliseen fysioterapiaan, jossa asiakasta hoidetaan erilaisten tekniikoiden, kuten mobilisoinnin, manipulaation ja pehmytkudoskäsittelyjen avulla.

Varaa aika fysioterapeutille Tampereen keskustaan nettiajanvarauksessa tai soittamalla!

Lääkärikeskus Medicalissa Tampereella teitä palvelee:

Juho Sorkio

Fysioterapeutti (AMK), OMI basic exam
Shockwave-hoito

040- 5632 887, 010 339 3830

Jorma Eerola

Fysioterapeutti OMI, cert. MDT
Osteopaatti
Akupunktio

Ajanvaraus puhelimitse
044 545 5515 tai 010 339 3830

Juho Koski

Ft. erik. kiropraktiikka

Master of science in chiropractic

Varaa aika tästä!

lääkärikeskus tampere

UUTTA! Erektiöhäiriö hoito

Ajokorttitodistus alkaen 48,00 €

Erikoislääkärit

Yleislääkärit

Osteopaatit

Kiropraktikko

Fysioterapeutit