OSTEOPATIA TAMPERE

Osteopatia on manuaalinen tutkimus- ja hoitomenetelmä, jonka perusajatuksena on tuki- ja liikuntaelinten toiminnallisten häiriöiden korjaaminen. Tarjoamme osteopaatin palvelut Tampereen keskustassa.

Osteopatia on hoitomuoto, jossa keskitytään erityisesti nikamien ja nivelten luonnollisten liikkuvuuksien palauttamiseen ja ylläpitämiseen. Lisäksi hoito kohdistetaan ligamentti- eli nivelsidetasolle sekä pinnallisiin ja syviin lihaksiin. Hoidot tehdään asiakkaan haastattelun ja asiakkaalle tehdyn tarkan kliinisen tutkimuksen perusteella. Osteopatia perustuu anatomian ja kehon fysiologisten toimintojen tuntemukseen. Osteopatia voi tarjota avun monenlaisiin kehon kiputiloihin.

Osteopatialla hoidetaan muun muassa:

  • Selkä- ja niskakipuja
  • Päänsärkyä
  • Käsien ja jalkojen puutumisoireita
  • Alaselkäkipuja
  • Muita nivelongelmia.

Osteopatian menetelmät

Osteopatian menetelmiä ovat nivelten sekä rangan nikamien mobilisointi (eli nivelten rytminen liikuttelu) ja manipulointi (nopea nivelten vapauttaminen) sekä erilaiset pehmytkudoskäsittelyt. Hoito voi olla nivelten ja pehmytkudosten yleiskäsittelyä tai spesifiä, ongelmakeskeistä hoitoa. Myös aktiivisen itsehoidon ohjaus on tärkeä osa osteopatiaa.

Osteopatian koulutus on Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen eli Valviran hyväksymää. Valmistuneet osteopaatit ovat Valviran ja lääninhallituksen rekistereissä osteopaatteina.

osteopatia tampere

Osteopaatin vastaanotolla

Osteopaatin vastaanotto aloitetaan haastattelulla, jossa oireet kartoitetaan mahdollisimman tarkasti. Haastattelussa käsitellään muun muassa sitä, milloin vaiva on ilmennyt ensimmäistä kertaa ja kuinka oireet ovat kehittyneet. Lisäksi keskustellaan siitä, onko asiakas kokenut joidenkin tekijöiden tai olosuhteiden pahentavan tai helpottavan vaivaa.

Haastattelun jälkeen kehon tasapainoa tutkitaan liiketesteillä ja manuaalisesti. Tässä vaiheessa kiinnitetään erityistä huomiota ryhtiin, selkärangan asentoon ja liikkuvuuteen sekä niihin kudoksiin, jotka vaikuttavat oirekohtaan. Tarvittaessa osteopaatti ohjaa asiakkaan lääkärin vastaanotolle jatkotutkimuksiin.

Varaa aika osteopaatille tai kysy lisää!

Lääkärikeskus Medicalissa Tampereella teitä palvelee:

Jorma Eerola

fysioterapeutti OMI, cert. MDT
osteopaatti
akupunktio

Ajanvaraus vain puhelimitse
044 545 5515 tai 045 863 4088

Janne Hovi

Osteopaatti (erikoistuva)
akupunktio
urheiluhieronta

Varaa aika tästä!

Varaa aika tästä!