OSTEOPATIA TAMPERE

Osteopatia on manuaalinen tutkimus- ja hoitomenetelmä, jonka perusajatuksena on tuki- ja liikuntaelinten toiminnallisten häiriöiden korjaaminen. Tarjoamme osteopaatin palvelut Tampereen keskustassa.

Osteopatia on hoitomuoto, jossa keskitytään kehon fysiologian ja mekaniikan neutraalin toiminnan palauttamiseen ja ylläpitämiseen. Hoitoa voidaan kohdistaa ligamentti- eli nivelsidetasolle, pinnallisiin ja syviin lihaksiin sekä selkärangan nikamille. Hoidon perusajatuksena on, että osteopaatti etsii kehon liikkumattomat ja jännittyneet kohdat. Näiden kohtien liikkuvuutta pyritään hoidon mittaan parantamaan.

Osteopaattinen hoito aloitetaan asiakkaan haastattelulla, jonka tarkoituksena osteopaatin on saada mahdollisimman kattava käsitys asiakkaan terveyden tilanteesta. Osteopatia perustuu tarkan anatomian ja kehon fysiologisten toimintojen tuntemukseen. Se voi tarjota avun monenlaisiin kehon kiputiloihin.

Mihin osteopatiaa käytetään?

Osteopatialla hoidetaan muun muassa:

  • Selkä-, hartia- ja niskakipuja
  • Päänsärkyä
  • Käsien ja jalkojen puutumisoireita
  • Lonkka- ja alaselkäkipuja
  • Polvikipuja
  • Iskiaskipuja ja hermopinteitä
  • Tenniskyynärpäätä ja muita rasitusvammoja
  • Ryhtiin liittyviä ongelmia
  • Raskausajan osteopatia (mm.ongelmat ja kiputilat)

 Osteopaatti osaa auttaa myös erilaisissa vatsan ja lantionpohjan ongelmatilanteissa.

Osteopatian menetelmät

Osteopatian menetelmiä ovat mm. nivelten sekä rangan nikamien oskillointi (eli nivelten rytminen liikuttelu) ja manipulointi (nopea nivelten vapauttaminen) sekä erilaiset pehmytkudoskäsittelyt. Hoito voi olla nivelten ja pehmytkudosten yleiskäsittelyä tai spesifiä, ongelmakeskeistä hoitoa. Osteopaatti hoitaa myös kehon hermostoa.

Osteopaatin koulutus on Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen eli Valviran hyväksymää. Valmistuneet osteopaatit ovat Valviran ja lääninhallituksen rekistereissä osteopaatteina.

Osteopaatin vastaanotolla

Osteopaatin vastaanotto aloitetaan haastattelulla, jossa oireet ja yleinen terveyden tilanne kartoitetaan mahdollisimman tarkasti. Haastattelussa käsitellään muun muassa sitä, milloin vaiva on ilmennyt ensimmäistä kertaa ja kuinka oireet ovat kehittyneet. Lisäksi keskustellaan siitä, onko asiakas kokenut joidenkin tekijöiden tai olosuhteiden pahentavan tai helpottavan vaivaa.

osteopatia tampere
Haastattelun jälkeen kehon tasapainoa tutkitaan liiketesteillä ja manuaalisesti. Tässä vaiheessa kiinnitetään erityistä huomiota ryhtiin, selkärangan asentoon ja liikkuvuuteen sekä niihin kudoksiin, jotka vaikuttavat oirekohtaan.

Paraneminen on kehon luonnollinen voima. Hoito tulee ulkopäin-paraneminen sisältäpäin. Osteopatiasta hyötyvät kaikenikäiset!

Tarvittaessa osteopaatti ohjaa asiakkaan lääkärin vastaanotolle jatkotutkimuksiin.

Varaa aika osteopaatille tai kysy lisää!

Lääkärikeskus Medicalissa Tampereella teitä palvelee:

Janne Hovi

Osteopaatti D.O

Akupunktio

Urheiluhieroja

Ajanvaraus puhelimitse
0400 260 009 tai

https://www.jannehovi.com/

Jorma Eerola

Fysioterapeutti OMI, cert. MDT
Osteopaatti
Akupunktio

Ajanvaraus puhelimitse
044 545 5515 tai 010 339 3830

Varaa aika tästä!

lääkärikeskus tampere

UUTTA! Erektiöhäiriö hoito

Ajokorttitodistus alkaen 48,00 €

Erikoislääkärit

Yleislääkärit

Osteopaatit

Kiropraktikko

Fysioterapeutit