OSTEOPATIA TAMPERE

Osteopatia on manuaalinen tutkimus- ja hoitomenetelmä, jonka perusajatuksena on tuki- ja liikuntaelinten toiminnallisten häiriöiden korjaaminen. Tarjoamme osteopaatin palvelut Tampereen keskustassa.

Osteopatia on hoitomuoto, jossa keskitytään erityisesti nikamien ja nivelten luonnollisten liikkuvuuksien palauttamiseen ja ylläpitämiseen. Lisäksi hoito kohdistetaan ligamentti- eli nivelsidetasolle sekä pinnallisiin ja syviin lihaksiin. Hoidon perusajatuksena on, että osteopaatti etsii kehon liikkumattomat ja jännittyneet kohdat. Näiden kohtien liikkuvuutta pyritään hoidon mittaan parantamaan.

Osteopaattinen hoito aloitetaan asiakkaan haastattelun ja asiakkaalle tehdyn tarkan kliinisen tutkimuksen perusteella. Osteopatia perustuu anatomian ja kehon fysiologisten toimintojen tuntemukseen. Se voi tarjota avun monenlaisiin kehon kiputiloihin.

Mihin osteopatiaa käytetään?

Osteopatialla hoidetaan muun muassa:

  • Selkä-, hartia- ja niskakipuja
  • Päänsärkyä
  • Käsien ja jalkojen puutumisoireita
  • Lonkka- ja alaselkäkipuja
  • Polvikipuja
  • Iskiaskipuja ja hermopinteitä
  • Tenniskyynärpäätä ja muita rasitusvammoja
  • Ryhtiin liittyviä ongelmia

Lisäksi osteopatiaa käytetään onnettomuuksien jälkeisessä kuntoutuksessa.

Osteopatian menetelmät

Osteopatian menetelmiä ovat nivelten sekä rangan nikamien mobilisointi (eli nivelten rytminen liikuttelu) ja manipulointi (nopea nivelten vapauttaminen) sekä erilaiset pehmytkudoskäsittelyt. Hoito voi olla nivelten ja pehmytkudosten yleiskäsittelyä tai spesifiä, ongelmakeskeistä hoitoa. Myös aktiivisen itsehoidon ohjaus on tärkeä osa osteopatiaa.

Osteopaatin koulutus on Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen eli Valviran hyväksymää. Valmistuneet osteopaatit ovat Valviran ja lääninhallituksen rekistereissä osteopaatteina.

Osteopaatin vastaanotolla

Osteopaatin vastaanotto aloitetaan haastattelulla, jossa oireet kartoitetaan mahdollisimman tarkasti. Haastattelussa käsitellään muun muassa sitä, milloin vaiva on ilmennyt ensimmäistä kertaa ja kuinka oireet ovat kehittyneet. Lisäksi keskustellaan siitä, onko asiakas kokenut joidenkin tekijöiden tai olosuhteiden pahentavan tai helpottavan vaivaa.

osteopatia tampere

Haastattelun jälkeen kehon tasapainoa tutkitaan liiketesteillä ja manuaalisesti. Tässä vaiheessa kiinnitetään erityistä huomiota ryhtiin, selkärangan asentoon ja liikkuvuuteen sekä niihin kudoksiin, jotka vaikuttavat oirekohtaan.

Tarvittaessa osteopaatti ohjaa asiakkaan lääkärin vastaanotolle jatkotutkimuksiin.

Varaa aika osteopaatille tai kysy lisää!

Lääkärikeskus Medicalissa Tampereella teitä palvelee:

Janne Hovi

Osteopaatti (erikoistuva)

Akupunktio

Urheiluhieroja

Jorma Eerola

Fysioterapeutti OMI, cert. MDT
Osteopaatti
Akupunktio

Ajanvaraus puhelimitse
044 545 5515 tai 010 339 3830

Varaa aika tästä!

Varaa aika tästä!